Trwa ładowanie...
d13qfln
10-01-2014 15:44

Klasyczny makaron z cieciorką

Przepis
3.3
(4 głosy)
Oceń:
d13qfln
Składniki
  • Cieciorka “Gotowane na Parze” Bonduelle
  • 1 cebula
  • 400g makaronu
  • 1l bulionu warzywnego
  • szczypiorek
  • sól i pieprz
Przepis

Podsmażyć cebulę na oleju, dodać ciecierzycę i wlać połowę bulionu. Dodać sól i pieprz. Gdy tylko bulion się zagotuje, wrzucić makaron. Więcej bulionu dolać tylko wtedy, gdy jest go za mało, by makaron się ugotował. Gdy makaron zmięknie - danie jest gotowe. Podawać z drobno posiekanym szczypiorkiem (można też z tartym żółtym serem).

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d13qfln
d13qfln
d13qfln
Więcej tematów
d13qfln