KEKS
- -40 dkg mąki
- -30 dkg cukru
- -10 dkg masła może być palma
- -12 jaj
- -1 proszek
- -bakalie
- -aromat migdalowy
-6 jaj i 6 żółtek utrzeć do białości z cukrem Dodać mąkę
wymieszaną z proszkiem Wlać stopione letnie masło, dodac bakalie.
Wszystko dobrze wymieszać Formę wyłożyć pergaminem wlać ciasto Piec
w średnio
gorącym piekarniku ( ja piekę 170st.C )około 1godz 15min
-po około 1 godz sprawdzic, bo czasem może się spiekać i trzeba go
przykryć
-Gdy się upiecze i lekko przestygnie zciągnij papier
-Jak zupełnie wystygnie polukrowacUWAGA! Bakalie ktoimy w kostke wielkosci uzytych rodzynek i przed
wlozeniem
do ciasta optaczamy w mace. Ma to zapobiec w opadaniu ich na spod ciasta w
trakcie pieczenia
Przepis dodał użytkownik lt-poz
Podziel się opinią
Komentarze