Trwa ładowanie...
d3w46nq
30-01-2014 13:27

Karnawałowe tartinki z łososiem

Przepis
4.1
(8 głosów)
Oceń:
d3w46nq
Składniki
  • na 20 porcji:
  • 200 g wędzonego łososia
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżeczki wasabi
  • 1 łyżka syropu malinowego
  • pieczywo lub krakersy
Przepis

Łososia bez skóry i ości przekładamy do miski, dodajemy mascarpone, wasabi i syrop malinowy. Całość miksujemy na jednolitą masę. Jeśli jest taka potrzeba można dodać pieprz lub inne przyprawy wedle uznania. Tak przygotowaną masę przekładamy do torebki foliowej (może być zwykła śniadaniowa), odcinamy mały kawałek rogu i wyciskamy masę na przygotowane pieczywo lub krakersy. Tartinki możemy dodatkowo udekorować owocami, np. agrestem, winogronami. Smacznego

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3w46nq
d3w46nq
d3w46nq
Więcej tematów
d3w46nq