Trwa ładowanie...
d3ls3xk
30-01-2014 13:27

Karnawałowe tartinki z łososiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3ls3xk
Składniki
  • na 20 porcji:
  • 200 g wędzonego łososia
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżeczki wasabi
  • 1 łyżka syropu malinowego
  • pieczywo lub krakersy
Przepis

Łososia bez skóry i ości przekładamy do miski, dodajemy mascarpone, wasabi i syrop malinowy. Całość miksujemy na jednolitą masę. Jeśli jest taka potrzeba można dodać pieprz lub inne przyprawy wedle uznania. Tak przygotowaną masę przekładamy do torebki foliowej (może być zwykła śniadaniowa), odcinamy mały kawałek rogu i wyciskamy masę na przygotowane pieczywo lub krakersy. Tartinki możemy dodatkowo udekorować owocami, np. agrestem, winogronami. Smacznego

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ls3xk
d3ls3xk
d3ls3xk
Więcej tematów
d3ls3xk

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj