Trwa ładowanie...
dfir54h
24 kwietnia 2010, 12:48

Karczek pieczony

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dfir54h
Składniki
  • - 1,5 kg karczku
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sól, majeranek, tymianek, vegeta (po 1 łyżce)
  • - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
Przepis

1. Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy karczek przyprawami
i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny (ja pozostawiam mięso w przyprawach na noc);
2. Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C na 2 godziny, następnie pieczemy jeszcze 30 minut bez rękawa, aby mięso się zrumieniło.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dfir54h
dfir54h
dfir54h
Więcej tematów
dfir54h

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj