Trwa ładowanie...
d1x3vvm
19 kwietnia 2009, 09:50

Kapusta zasmażana

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1x3vvm
Składniki
  • kapusta kiszona świeża 40 dag
  • boczek wędzon 20 dag
  • cebula 2 sztuk
  • kminek
  • mąka
  • masło
Przepis

Kiszoną kapustę ugotować (świeżą poszatkować), dodać cebulę, kminek, boczek, masło.

Gotować 1-2 godz., w zależności od kapusty.
Na patelnię dać trochę tłuszczu i tyle mąki, by pochłonęła tłuszcz i powstała masa o konsystencji gęstej śmietany, zrumienić.

Zasmażką polać kapustę, szybko i dokładnie wymieszać.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1x3vvm
d1x3vvm
d1x3vvm
Więcej tematów
d1x3vvm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj