Trwa ładowanie...
d2u9jhs
8 lutego 2009, 13:00

Kapusta kwaszona z grzybami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2u9jhs
Składniki
  • 1 kg kapusty kwaszonej
  • 2 dkg grzybów suszonych
  • 1-2 cebule
  • 20 dkg boczku świeżego
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • cukier,kminek, pieprz,sól
Przepis

Kapuste zalać niewielką ilością wody,dodać kminek /pół łyżeczki /,cukier / wg smaku / i gotować do miękkosci.Oddzielnie ugotować grzyby.Dodac do kapusty wywar z grzybów i drobno pokrojone gzryby.Boczek pokroić w kostke, cebule też i przesmażyc.Spożądzic zasmażkę z maki i boczku,dodac do kapusty.Chwilę razem gotować.Podawać do dań mięsnych lub jako samodzielne danie.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2u9jhs
d2u9jhs
d2u9jhs
Więcej tematów
d2u9jhs

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj