Trwa ładowanie...
d20vduh
19 kwietnia 2009, 10:27

Kapary z gożdzikami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d20vduh
Składniki
  • kapary 50 dag
  • ocet winny 2 szkl
  • cukier 10 dag
  • pieprz kilka ziaren
  • ziele angielskie kilka
  • goździki kilka
  • sól 1 łyżeczka
Przepis

Kapary wrzucić na 1 litr osolonego wrzątku, gotować 10 min, odcedzić, osączyć.

Włożyć do słoików, zalać octem ugotowanym z cukrem o przyprawami.

Słoiki zakręcić, pasteryzować 15 min.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d20vduh
d20vduh
d20vduh
Więcej tematów
d20vduh

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj