Trwa ładowanie...
d1y1428
4 września 2008, 17:34

Kalafior zapiekany

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1y1428
Składniki
  • - 1 kalafior
  • - 80 g masła
  • - 4 jajka
  • - 2 łyżki startego żółtego sera
  • - ? l mleka
  • - sól, gałka muszkatołowa
  • - łyżka natki pietruszki
Przepis

Kalafior podzielić na różyczki, gotować 5 minut w osolonej wodzie, po czym osączyć. Masło rozpuścić na patelni włożyć różyczki kalafiora i kilkakrotnie zamieszać. Jajka, mleko, sól i szczyptę gałki wymieszać trzepaczka, mieszanina zalać kalafior, posypać żółtym serem, i trzymać na ogniu pod przykryciem około 25-30 minut.

Przepis dodał użytkownik agazam

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1y1428
d1y1428
d1y1428
Więcej tematów
d1y1428

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj