Trwa ładowanie...
d42ry4s
28-02-2014 16:42

Kaczka duszona w winie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d42ry4s
Składniki
  • kaczka
  • łyżka mąki
  • szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • cytryna
  • 2 łyżki masła lub margaryny do smażenia
  • cukier do smaku
  • sól
Przepis

1. Kaczkę umyć, osuszyć i po usunięciu zbędnego tłuszczu podzielić na porcje, posolić, lekko oprószyć mąką.
2. Rozgrzać w rondlu masło lub margarynę, zrumienić kawałki kaczki, zalać winem i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
3. Przed podaniem dodać pokropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Sos doprawić do smaku solą i cukrem, zagotować.
4. Podawać z ziemniakami i zasmażaną kwaszoną kapustą białą lub czerwoną.

Przepis poleca Polskie pyszności

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42ry4s
d42ry4s
d42ry4s
Więcej tematów
d42ry4s

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj