Trwa ładowanie...
d452erl
7 czerwca 2008, 16:16

Jesiotr gotowany w bulionie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d452erl
Składniki
  • ? 6 dużych plastrów łososia
  • Bulion:
  • ? ? cebuli
  • ? 1 marchew
  • ? 1 łodyga selera
  • ? 2 łyżeczki suszonego taragonu
  • ? 100 ml wytrawnego wina
  • ? sól
  • Sos:
  • ? 10 łyek oliwy z oliwek
  • ? 4 łyżki soku z cytryny
  • ? sól
Przepis

W garnku na małym ogniu przez 20 minut. gotuj wszystkie składniki bulionu z dwoma litrami wody. (można przygotować wcześniej)
Umieść ganek na małym ogniu i gotuj jesiotra przez 10-15 minut w zależności od wielkości kawałków ? pozostaw w bulinie do czasu wystygnięcia.
Przygotuj dresing i polej nim uprzednio odsączona rybę. (sos można przygotować wg różnych proporcji w zależności od smaku).

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d452erl
d452erl
d452erl
Więcej tematów
d452erl

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj