Jesiotr gotowany w bulionie
- ? 6 dużych plastrów łososia
- Bulion:
- ? ? cebuli
- ? 1 marchew
- ? 1 łodyga selera
- ? 2 łyżeczki suszonego taragonu
- ? 100 ml wytrawnego wina
- ? sól
- Sos:
- ? 10 łyek oliwy z oliwek
- ? 4 łyżki soku z cytryny
- ? sól
W garnku na małym ogniu przez 20 minut. gotuj wszystkie składniki bulionu z dwoma litrami wody. (można przygotować wcześniej)
Umieść ganek na małym ogniu i gotuj jesiotra przez 10-15 minut w zależności od wielkości kawałków ? pozostaw w bulinie do czasu wystygnięcia.
Przygotuj dresing i polej nim uprzednio odsączona rybę. (sos można przygotować wg różnych proporcji w zależności od smaku).
Przepis dodał użytkownik justina222
Podziel się opinią
Komentarze