Trwa ładowanie...
d39q84y
24 czerwca 2008, 17:25

Jajko sadzone na serze

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d39q84y
Składniki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki tartego ostrego sera
  • sól, pieprz
  • zielenina
Przepis

Do przyrządzenia tego dania niezbędnie potrzebna nam będzie specjalna patelnia do jaj sadzonych lub płaska, nieduża kokilka żaroodporna. Tartym serem wypełniamy dno kokilki, wstawiamy na 2 do 3 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury około 200 stopni C. gdy ser się zacznie rumienić kokilkę wyjmujemy, wbijamy do niej jajko, przyprawiamy i powtórnie wstawiamy do piekarnika. Czas zapiekania uzależniamy od tego jak mocno ma być ścięte jajko. Na patelni przygotowujemy jajko w ten sam sposób z tą różnicą że funkcję piekarnika przyjmuje nakryta patelnia. Przed podaniem dodajemy zielony akcent.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d39q84y
d39q84y
d39q84y
Więcej tematów
d39q84y

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj