Trwa ładowanie...
d46m9e5
18 marca 2013, 13:40

Jajka na zielono

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d46m9e5
Składniki
  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • Po 3 łyżeczki posiekanej pietruszki, szczypiorku i koperku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Pietruszka do ozdoby
Przepis

Jajka gotujemy na twardo (7 minut od momentu zawrzenia).
Lekko ochłodzone jajka przekrawamy wzdłuż na połówki. Delikatnie pozbawiamy jajka żółtek, które umieszczamy w misce.

Do żółtek dodajemy posiekane zioła, majonez oraz sól i pieprz. Mieszamy masę, rozgniatając żółtka. Białka wypełniamy masą żółtkową, ozdabiamy pietruszką i podajemy.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d46m9e5
d46m9e5
d46m9e5
Więcej tematów
d46m9e5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj