Trwa ładowanie...
d3z132s
19-11-2013 16:11

Jajka na miękko faszerowane tatarem z Hiszpańskich Oliwek

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d3z132s
Składniki
  • 4 jajka
  • 6 zielonych oliwek
  • 6 czarnych oliwek
  • kilka kromek białego chleba
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • ocet winny
  • pęczek szczypiorku.
Przepis

gotuj 4 minuty
z dodatkiem octu winnego. Czarne i zielone oliwki posiekaj bardzo drobno i wymieszaj z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek oraz szczyptą pieprzu. Chleb podziel na małe kwadraciki, podpiecz na złoty kolor,
a następnie skrop delikatnie octem winnym. Oskub ze skorupki górną część jajek umieszczonych w podstawkach na jajka lub małych kieliszkach. Wydłub wierzchnią warstwę białka, pozostawiając resztę wraz z żółtkiem. Wnętrze delikatnie oprósz solą i pieprzem. Jajka wypełnij tatarem i drobnymi grzankami. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.

Przepis dodał użytkownik IloveOlive

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3z132s
d3z132s
d3z132s
Więcej tematów
d3z132s