Jajka faszerowane
- - 10 ugotowanych na twardo jaj
- - 5 pieczarek
- - 1 cebula
- - zielona pietruszka
- - sól, pieprz, pieprz cayenne
- - majonez
- - łyżeczka chrzanu
- - oliwa do smażenia
1. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne i smażymy na oliwie do czasu odparowania wody, studzimy;
2. Jajka kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka. Połowę żółtek rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pieczarek, dodajemy łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy. Uzyskanym farszem wypełniamy otwory po żółtkach;
3. Pozostałe żółtka rozdrabniamy, dodajemy posiekaną drobno pietruszkę, chrzan, 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Sosem ozdabiamy każde jajko.
Przepis dodał użytkownik s-belata
Podziel się opinią
Komentarze