Trwa ładowanie...
d1s1p08
3 kwietnia 2013, 10:15

Jaja marynowane w occie balsamicznym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1s1p08
Składniki
  • jaja- kilka sztuk (3-5) w zależności od tego ile chcecie zamarynować
  • ocet balsamiczny Kamis- tak aby pokrył całą powierzchnię jaj (ale co najmniej 300 ml)
  • sól morska w młynku Kamis
  • pieprz do smaku Kamis
  • rzeżucha
Przepis

Jaja gotujemy ok. 5-6 minut od zagotowania wody, następnie hartujemy,obieramy i płuczemy . Ocet zagotowujemy i wkładamy do niego obrane jaja i całość gotujemy jeszcze 2 minuty. Odstawiamy do przestudzenia i zamarynowania na całą noc. Najlepiej wybrać do tego wąskie, wysokie naczynie- wtedy octu nie pójdzie nam tak dużo. Podajemy na 2 dzień.

Przepis dodał użytkownik smerfetka79

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1s1p08
d1s1p08
d1s1p08
Więcej tematów
d1s1p08

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj