Jaglanka warzywna z suszonymi pomidorami
- 1 szkl. kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 1 żółta papryka
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki pasty paprykowej (u nas domowej roboty)
- pomidory suszone w oliwie
- sól, pieprz
- oliwa
Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho przez chwilę, mieszając. Następnie dodać 2 szklanki wody, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn i będzie miękka.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i seler, przesmażyć, dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Ugotowaną kaszę wymieszać z pastą paprykową, warzywami z patelni i pokrojonymi w paseczki pomidorami. Doprawić i zajadać. Smacznego!!!
Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny
Podziel się opinią
Komentarze