Zapiekanka makaronowa
- 500g makaronu penne
- 4 świeże papryki (najlepiej różne kolory)
- 200g pieczarek
- sos gotowy ?Dolmio ? Bake pasta, Tomato and cheese? (bądź Wasz ulubiony)
- 400g. sera chedar
- szklanka czarnych oliwek
- puszka pomidorów krojonych
- oregano
- bazylia
Makaron penne ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, paprykę oczyścić z pestek i pokroić na drobne kostki bądź paseczki, pieczarki obrać i pokroić w talarki, oliwki też pokroić w talarki. Makaron odcedzić i wsypać do żaroodpornego naczynia, następnie dodać pieczarki, paprykę i oliwki ? całość przyprawić oregano i bazylią, dodać pomidory z puszki, gotowy sos i dokładnie wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim zapiekankę na wierzchu. Zapiekać w 180 st. przez 30-40 minut.
Przepis dodał użytkownik fiolunka
Podziel się opinią
Komentarze