Gulasz z wątróbką
- 1 Kostka mięsna
- 500 g łopatki wieprzowej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki oleju
- 1 cebula
- 150 g wątróbek z indyka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka majeranku
- sól, pieprz
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Kostkę Mięsną rozpuścić w 500 ml wody i podlać mięso. Dusić na małym ogniu do miękkości od czasu do czasu mieszając. Cebulę obrać i posiekać, wątróbki pokroić w paski. Na maśle zeszklić cebulę i dodać wątróbki. Smażyć razem około 3 minuty i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z kaszą jęczmienną.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze