Gulasz z serc
- 0,5 kg serc drobiowych
- 200 g pieczarek
- 100 g boczku wędzonego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżka mąki
- 2 kostki Rosołu drobiowego
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 125 ml wina białego wytrawnego
- sól, pieprz
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Serca oczyścić, umyć, osuszyć, przekroić na pół. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki obrać, pokroić. Olej rozgrzać w rondlu, wytopić boczek. Dodać cebulę, serca, pieczarki, mrożonkę, oprószyć tymiankiem i mąką. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Zalać rosołem drobiowym WINIARY i winem, dusić pod przykryciem 10 minut. Na końcu dodać masło. Gulasz z serc posypać szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub jasnym pieczywem.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze