Trwa ładowanie...
d3vj2h5
15 maja 2014, 12:45

Gulasz z łopatki

Przepis
4.9
(18 głosów)
Oceń:
d3vj2h5
Składniki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 kg łopatki
  • 500 ml pasty pomidorowej
  • 1 ziele angielskie
  • 1 listek laurowy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka zmielonej ostrej papryki
Przepis

Drobno posiekaną cebulę wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Następnie podsmażamy mięso. Paprykę siekamy w kostkę a czosnek w cienkie paski. Pastę pomidorową wlewamy do garnka i dodajemy przyprawy (wedle uznania). Dorzucamy mięso wraz z cebulą. Zawartość garnka dusimy pod przykryciem przez 2 godziny. Proponujemy podawać go z kaszą. Smacznego!

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj