Trwa ładowanie...
d19vr5y
17 lipca 2008, 12:15

Gulasz z kurczaka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d19vr5y
Składniki
  • 4 piersi z kurczaka
  • cebula
  • jajko
  • pomidor (koncentrat pomidorowy)
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka bulionu z kury
  • papryka, sól, pieprz
  • bułka tarta
  • natka zielonej pietruszki
Przepis

Piersi z kurczaka pokroić w szeroki paski, przyprawić papryką, pieprzem i solą. Następnie obtoczyć je w jakju i bułce, usmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do garnka, dodać pokrojoną cebulę, masło, kostkę bulionu i pokrojonego pomidora. Podlać wodą (2 szk.), gotować do miękkości na wolnym ogniu. Gulasz doprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

Przepis dodał użytkownik martak29

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d19vr5y
d19vr5y
d19vr5y
Więcej tematów
d19vr5y

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj