Gulasz z kapustą
- 1 kg mięsa gulaszowego
- cebula
- 80 dag pieczarek
- ok 1 kg białej kapusty
- 2 marchewki
- 3-4 owoce jałowca
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól, pieprz, majeranek
Mięso obsmażyc, włożyć do garnka, podlać kilkoma łyżkami wody. Dodać owoce jałowca i sos sojowy. Dusić 15 minut pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojone w plastry pieczarki i wymieszać z mięsem.
Kapustę poszatkować, marchewki pokroić w półplasterki i obsmażyć to na tłuszczu po mięsie, dodać pieprz, sól i majeranek. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Układać warstwami: pół kapusty-mięso- pozostała kapusta. Wierzch posypać tartym żółtym serem, zapiec w piekarniku.
Przepis dodał użytkownik agazam
Podziel się opinią
Komentarze