„GULASZ” Z CIECIERZYCY
- 1 puszka ciecierzycy Bonduelle
- 1 puszka pomidorów w zalewie
- 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
- 1 ząbek czosnku
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich
- 2 łyżki oleju
- ½ łyżeczki cukru
- sól i pieprz do smaku
- do podania: posiekana natka pietruszki
1. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim czosnek oraz cebulę. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą. Solimy, pierzymy i dodajemy cukier do pomidorów. Dusimy, aż pomidory zaczną się rozpadać na kawałki.
2. Gdy sos pomidorowy zacznie gęstnieć, dodajemy odsączoną ciecierzycę i mieszamy całość. Zdejmujemy z gazu, przekładamy do miseczek i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, kaszą lub pieczywem.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze