Trwa ładowanie...
dcubkgs
27 stycznia 2009, 11:56

GULASZ WIEPRZOWY

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dcubkgs
Składniki
  • Składniki:
  • wieprzowina z kościa (łopatka) - 70 dag;
  • sól - do smaku;
  • mąka - 2 dag;
  • tłuszcz - 4 dag;
  • cebula - 1 średnia;
  • pieprz - do smaku;
  • liść laurowy - 1-2 szt.
Przepis

Przyrządzanie:
Mięso opłucz, oddziel od kości pokrój na kawałki licząc 6 - 8 na osobę, posól, lekko oprósz maką. Usmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Dodaj obraną , pokrojoną w krążki cebulę zarumienioną na tłuszczu (pozostałym ze smażenia). Mięso podlej 1/8l wody i duś powoli pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia podpraw resztą mąki, dodaj pieprz, liść laurowy, zagotuj. Najlepiej do takiego gulaszu dodaj 1 ząbek czosnku, trochę papryki, oraz jakieś dwie łyżki koncentratu pomidorowego

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcubkgs
dcubkgs
dcubkgs
Więcej tematów
dcubkgs

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj