Trwa ładowanie...
d3y9nml
12 stycznia 2015, 17:36

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Przepis
4.5
(11 głosów)
Oceń:
d3y9nml
Składniki
  • 400 g udźca wołowego,
  • 2 białe cebule,
  • 0,5 łyżki czarnego pieprzu,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
  • szczypta kminku
Przepis

1. Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem.

2. Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju.

3. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do smażonego mięsa.

4. Dodaj słodką paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Smaż przez chwilę i dolej 0,5l ciepłej wody. Całość duś do miękkości.

5. Na koniec dodaj fasolkę i duś jeszcze przez kwadrans.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3y9nml
d3y9nml
d3y9nml
Więcej tematów
d3y9nml

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj