Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
- 400 g udźca wołowego,
- 2 białe cebule,
- 0,5 łyżki czarnego pieprzu,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 200 g fasolki szparagowej,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
- szczypta kminku
1. Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem.
2. Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju.
3. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do smażonego mięsa.
4. Dodaj słodką paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Smaż przez chwilę i dolej 0,5l ciepłej wody. Całość duś do miękkości.
5. Na koniec dodaj fasolkę i duś jeszcze przez kwadrans.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Podziel się opinią
Komentarze