Trwa ładowanie...
d1vu3h8
12-01-2015 17:36

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Przepis
3.8
(11 głosów)
Oceń:
d1vu3h8
Składniki
  • 400 g udźca wołowego,
  • 2 białe cebule,
  • 0,5 łyżki czarnego pieprzu,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
  • szczypta kminku
Przepis

1. Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem.

2. Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju.

3. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do smażonego mięsa.

4. Dodaj słodką paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Smaż przez chwilę i dolej 0,5l ciepłej wody. Całość duś do miękkości.

5. Na koniec dodaj fasolkę i duś jeszcze przez kwadrans.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
Więcej tematów
d1vu3h8