Trwa ładowanie...
d37nw99
10-02-2009 15:50

Grzyby marynowane

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d37nw99
Składniki
  • grzyby leśne
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • ziarenka pieprzu
Przepis

W osolonej wodzie gotujemy oczyszczone grzyby, aż będą miękkie - około 25 minut. W osobnym naczyniu przygotować zalewę - wlać wodę z octem i dodać przyprawy z solą i cukrem. Całość zagotować i na małym ogniu pozostawić jeszcze około 5 minut. Następnie do wyparzonych słoików powkładać pokrojone lub w całości grzyby, zalewając marynatą i równomiernie rozkładając przyprawy - kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie do każdego słoiczka. Na koniec gotowe grzybki pasteryzować około 10 minut.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d37nw99
d37nw99
d37nw99
Więcej tematów
d37nw99

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj