Trwa ładowanie...
d1yyrhp
10-02-2009 15:50

Grzyby marynowane

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
d1yyrhp
Składniki
  • grzyby leśne
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • ziarenka pieprzu
Przepis

W osolonej wodzie gotujemy oczyszczone grzyby, aż będą miękkie - około 25 minut. W osobnym naczyniu przygotować zalewę - wlać wodę z octem i dodać przyprawy z solą i cukrem. Całość zagotować i na małym ogniu pozostawić jeszcze około 5 minut. Następnie do wyparzonych słoików powkładać pokrojone lub w całości grzyby, zalewając marynatą i równomiernie rozkładając przyprawy - kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie do każdego słoiczka. Na koniec gotowe grzybki pasteryzować około 10 minut.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1yyrhp
d1yyrhp
d1yyrhp
Więcej tematów
d1yyrhp