Grzybek biszkoptowy
- jajka 6 szt
- cukier 6 łyżek
- mąka 3 łyżki
- sól 1 szczypta
- cukier waniliowy 1 łyżka
- truskawki 40 dag
- olej 2 łyżki
- cukier puder 2 łyżki
Truskawki pokroić w plastry, wymieszać z cukrem pudrem.
Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z mąką i solą.
Białka ubić, połączyć z masą żółtkową.
Na gorącą patelnię wlać łyżkę oleju, po chwili wlać ciasto, przykryć i smażyć na bardzo małym ogniu 8-10 minut, po czym usmażyć druga stronę.
Grzybek przełożyć na talerz, na wierzchu ułożyć truskawki z sokiem.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Podziel się opinią
Komentarze