Trwa ładowanie...
d24fcoc
04-01-2015 11:40

Grzebyczki z marmoladą

Przepis
4.9
(23 głosy)
Oceń:
d24fcoc
Składniki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 kostka margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • marmolada
  • białko jajka
  • cukier kryształ do posypania
Przepis

Mąkę przesiać, dodać posiekaną nożem margarynę, połączyć składniki. Zrobić dołek, dodać śmietanę i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i odłożyć do schłodzenia na 30 minut.

Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki prostokąt, bok posmakować marmoladą, zwinąć dwa razy i odciąć resztę. Analogicznie postępować z pozostałą częścią ciasta. Gotowe ruloniki pokroić na mniejsze i naciąć w kilku miejscach. Ułożyć w półksiężyce na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasto posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d24fcoc
d24fcoc
d24fcoc
Więcej tematów
d24fcoc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj