Trwa ładowanie...
d3ia7o7
04-01-2015 11:40

Grzebyczki z marmoladą

Przepis
4.5
(23 głosy)
Oceń:
d3ia7o7
Składniki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 kostka margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • marmolada
  • białko jajka
  • cukier kryształ do posypania
Przepis

Mąkę przesiać, dodać posiekaną nożem margarynę, połączyć składniki. Zrobić dołek, dodać śmietanę i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i odłożyć do schłodzenia na 30 minut.

Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki prostokąt, bok posmakować marmoladą, zwinąć dwa razy i odciąć resztę. Analogicznie postępować z pozostałą częścią ciasta. Gotowe ruloniki pokroić na mniejsze i naciąć w kilku miejscach. Ułożyć w półksiężyce na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasto posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ia7o7
d3ia7o7
d3ia7o7
Więcej tematów
d3ia7o7