Gruszka w czekoladzie
- 1 duża gruszka konferencja
- 2-3 łyżeczki kremu czekoladowego nutella lub 30 g czekolady mlecznej (gorzkiej)
Gruszkę myję, obieram cienko ze skórki, zostawiając ogonek i ścinając spód owocu, aby gruszka mogła swobodnie stać na talerzyku. Krem czekoladowy przekładam do małej miseczki, wkładam do mikrofalówki na 1 minutę i rozpuszczam. Obraną gruszkę oblewam czekoladową mazią z góry łącznie z ogonkiem. Jeśli nie mamy kremu, możemy do polania gruszki użyć czekolady. W tym przypadku czekoladę łamię na kostki, wkładam do miseczki, umieszczam ją nad parą i roztapiam w kąpieli wodnej. Dalej postępuję jak w przypadku kremu czekoladowego.
Przepis dodał użytkownik ilka_86
Podziel się opinią
Komentarze