Grillowany dorsz na sałatce z fasoli
- filet z dorsza
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- ciecierzyca z puszki
- czerwona fasola z puszki
- czarno oczko fasola lub inna fasola z puszki
- kolendra
- oliwa
- cytryna
- sól
- pieprz
Filet pokroić na kawałki i zawinąć w szynkę parmeńską,odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny co pozwoli na lepsze przyklejenie szynki do ryby.W między czasie mieszamy fasole dodajemy drobno posiekaną kolendrę, sok z cytryny, oliwę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Rybę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu z obu stron.Przygotowaną sałatkę układamy na środku talerza na sałatce rybę delikatnie skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem.Smacznego
Przepis dodał użytkownik Grillowanie
Podziel się opinią
Komentarze