Trwa ładowanie...
d2ifyep
23-01-2014 12:17

Grillowany dorsz na sałatce z fasoli

Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
d2ifyep
Składniki
  • filet z dorsza
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • ciecierzyca z puszki
  • czerwona fasola z puszki
  • czarno oczko fasola lub inna fasola z puszki
  • kolendra
  • oliwa
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
Przepis

Filet pokroić na kawałki i zawinąć w szynkę parmeńską,odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny co pozwoli na lepsze przyklejenie szynki do ryby.W między czasie mieszamy fasole dodajemy drobno posiekaną kolendrę, sok z cytryny, oliwę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Rybę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu z obu stron.Przygotowaną sałatkę układamy na środku talerza na sałatce rybę delikatnie skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem.Smacznego

Przepis dodał użytkownik Grillowanie

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ifyep
d2ifyep
d2ifyep
Więcej tematów
d2ifyep