Grillowane piersi z kurczaka

Obraz

Składniki

  • - 2 podwójne piersi z kurczaka
  • -3-4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • -przyprawa do grila,ew. sół,pieprz,papryka słodka,jakieś suszone zioła np. bazylia,tymianek,rozmaryn,szałwia
  • -3 łyżki oleju
  • -folia aluminiowa

Przepis

Piersi myjemy,rozcinamy,badz kroimy na mniejsze kawalki,to juz zalezy od nas i rozkładamy na duzym talezu badz desce do krojenia,przyprawiamy z obu stron,wkładamy do miski, skrapiamy olejem i sosem sojowym,przykrywamy folia przezroczysta i odstawiamy na godzine do lodowki. Przygotowyjemy kawalki foli aluminiowej. Jesli kawalki piersi sa wieksze to zawiajamy je pojedynczo w folie,jesli mniejsze mozemy zawijac po kilka. Nastepnie wrzucamy na grilla i czekamy az sie ugrilluja,trwa to okolo 10-15 minut,zalezy od wielkosci.Jesli akurat nie sprzyja nam pogoda zamiast grilla do upieczenia piersi mozemy uzyc piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piersi nalezy piec w foli poniewaz sa bardzo delikatne i soczyste,same rozplywaja sie w ustach. Zycze udanego grillowania i smacznego !!!

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja