Grillowane piersi z kurczaka
- - 2 podwójne piersi z kurczaka
- -3-4 łyżki sosu sojowego ciemnego
- -przyprawa do grila,ew. sół,pieprz,papryka słodka,jakieś suszone zioła np. bazylia,tymianek,rozmaryn,szałwia
- -3 łyżki oleju
- -folia aluminiowa
Piersi myjemy,rozcinamy,badz kroimy na mniejsze kawalki,to juz zalezy od nas i rozkładamy na duzym talezu badz desce do krojenia,przyprawiamy z obu stron,wkładamy do miski, skrapiamy olejem i sosem sojowym,przykrywamy folia przezroczysta i odstawiamy na godzine do lodowki. Przygotowyjemy kawalki foli aluminiowej. Jesli kawalki piersi sa wieksze to zawiajamy je pojedynczo w folie,jesli mniejsze mozemy zawijac po kilka. Nastepnie wrzucamy na grilla i czekamy az sie ugrilluja,trwa to okolo 10-15 minut,zalezy od wielkosci.Jesli akurat nie sprzyja nam pogoda zamiast grilla do upieczenia piersi mozemy uzyc piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piersi nalezy piec w foli poniewaz sa bardzo delikatne i soczyste,same rozplywaja sie w ustach. Zycze udanego grillowania i smacznego !!!
Przepis dodał użytkownik Kasiek
Podziel się opinią
Komentarze