GOTOWANY SERNIK
- 1 kg sera białego (wiaderkowy w sam raz)
- szklankę cukru
- pól kostki g margaryny lub masła
- 4 jajka
- 2 budynie waniliowy lub śmietankowe
- bakalie wg uznania ( polecam rodzynki i skórkę pomarańczową)
- 8 paczek herbatników (typu petitki)
- polewa czekoladowa lub jak ktos ma ochote zrobic samemu podaje przepis :
- 10 dag margaryny
- - 10 dag cukru pudru
- - 2 łyżki ciemnego kakao
- - 2 łyżki gorącej wody
CAŁE JAJKA Z TWAROGIEM I MASŁEM ZMIKSOWAĆ. PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA I POSTAWIĆ NA MAŁY GAZ (MAŁY OGIEŃ) I CIĄGLE MIESZAĆ. BUDYŃ WSYPAC DO MARGARYNY I ROZPUŚCIC AZ POWSTANIE GESTA MASA DOLAĆ TO DO TWAROGU. MIESZAĆ AŻ DO ZAGOTOWANIA. NA BLASZCE WYŁOŻYĆ HERBATNIKI. NA HERBATNIKI WYLAĆ ZAGOTOWANA MASĘ I PRZYKRYĆPOZOSTAŁYMU HERBATNIKAMI. POLAĆ POLEWĄ.
WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA MIN 4 GODZINKI
MOŻNA POSYPAC WIÓRKAMI KOKOSOWYMI LUB KOLOROWYMI KAMYCZKAMI DLA DEKORACJI
ŻYCZĘ SMACZNEGO:)
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze