Trwa ładowanie...
d9wz74u
19 kwietnia 2009, 11:20

Gąski kiszone

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d9wz74u
Składniki
  • gąski zielone 1 i 1/2 kg
  • sól 8 dag
  • woda 3/4 szkl.
  • cukier 3 dag
Przepis

Grzyby dokładnie odciąć korzonki.

Opłukać w zimnej wodzie, obgotować 5 minut w wodzie osolonej do smaku, przelać zimną wodą, osączyć.

Grzyby układać w słoikach spodem kapeluszy do góry przesypując solą, zalać zagotowaną z cukrem i przestudzoną wodą, obciążyć talerzykiem, po tygodniu zalać olejem, wynieść w chłodne miejsce.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9wz74u
d9wz74u
d9wz74u
Więcej tematów
d9wz74u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj