galat drobiowo-wieprzowy
- 1 nóżka wieprzowa
- 1 mała golonka wieprzowa
- 2 udka z kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/8 selera
- ? pory
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 3 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 4 jajka na twardo
- 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- 2 ? litra wody
- 1 łyżeczka soli
- Maggi w płynie
Oczyszczone i podzielone na kawałki mięso zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostkę bulionu drobiowego. Gotować przez 2 godziny. Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić (powinno zostać ok. 1 litra wywaru). Mięso oddzielić od kości i rozdrobnić. Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą, dodać do wywaru. Wywar doprawić maggi. Na dno foremki położyć plasterki marchewki ósemki jajek na twardo. Posypać natką pietruszki. Włożyć mięso i zalać wywarem. Zostawić do zastygnięcia.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze