Trwa ładowanie...
d2si7n1
16 kwietnia 2008, 07:41

Francuskie kluski

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2si7n1
Składniki
  • 2-3 jajka
  • 2 łyzki masła
  • sól
  • 20 dag twarogu
Przepis

Masło utrzeć z odrobiną soli, dodając po jednym żółtku, ubitą na sztywno pianę z białek oraz tyle mąki żeby ciasto nie było zbyt rzadkie (ilość maki zależy od wielkości jaj). Do wrzącej osolonej wody kłasć łyżką małe podłużne kluseczki. Gotować 3-5 min. Kluseczki wyjąć łyżka cedzakową na talerze posypać rozkruszonym twarogiem i polać roztopionym masłem. Danie szybkie i łatwe. Modelki, które chorobliwie dbają o linię mogą jedynie rozkoszować się widokiem i aromatem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2si7n1
d2si7n1
d2si7n1
Więcej tematów
d2si7n1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj