Trwa ładowanie...
d2viu3h
10 maja 2008, 10:33

FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2viu3h
Składniki
  • ? 3 cebule na litr wywaru
  • ? 1 łyżka mąki ziemniaczanej na litr wywaru
  • ? Wywar z kurczaka
  • ? 1 szklanka białego wina pół wytrawnego na litr wywaru
  • ? Starty ser żółty
  • ? Grzanki
Przepis

Ugotować wywar. Cebule pokroić w małą kostkę, następnie podsmażyć na oliwie aż się zrumieni, wsypać jedna łyżkę mąki i wymieszać. Dodać do cebul wino i gotować 15-20min aż alkohol wyparuje. Wszystko dodać do wywaru i gotować 1 godzinę na małym ogniu.
Do małych miseczek na dno wsypać starty ser zalać zupą i posypać grzankami.

Przepis dodał użytkownik hope111

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2viu3h
d2viu3h
d2viu3h
Więcej tematów
d2viu3h

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj