Filety z mintaja w sosie salsa
- 1 kg filetów z mintaja
- 2 jajka
- mąka pszenna
- bułka tarta
- 3 ogórki kiszone
- 2 cebule
- 2 szklanki wody
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 8 łyżek octu
- 3 łyżki ketchupu
- 1 słoik - 200g koncentratu pomidorowego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- olej do smażenia
1. Filety z mintaja pokroić w kawałki 2 cm i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć.
2. Przygotować zalewę: wodę, olej,cukier,sól,ocet,ketchup,koncentrat pomidorowy,przyprawy wymieszac i zagotowac przez 3 minuty.
3. Ogórki i cebulę pokroić w kosteczkę.
4. Usmażone filety ułożyć w naczyniu, zasypać cebulką i ogórkami, zalać goraca zalewą. Pozostawić do ostygnięcia, schłodzić. Najlepsze na następny dzień.
Przepis dodał użytkownik dawcio796
Podziel się opinią
Komentarze