Trwa ładowanie...
d2gkvcr
19 maja 2008, 22:12

Filet z kurczaka w sosie musztardowym

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d2gkvcr
Składniki
  • 4 piersi z kurczaka
  • 3 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżka wody
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • ulubione zioła
  • oliwa
  • sól, pieprz
Przepis

Wymieszać musztardę z wodą, dodać czosnek i zioła. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim przyprawione piersi z kurczaka, piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 175 stopni C, mięso polać musztarda z dodatkami, wstawić do piekarnika na 15 minut. Podawać z ziemniakami piure i ulubionymi dodatkami.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2gkvcr
d2gkvcr
d2gkvcr
Więcej tematów
d2gkvcr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj