Trwa ładowanie...
d1hbtz1
11 maja 2008, 06:39

Faworki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1hbtz1
Składniki
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki śmietany
  • trochę wódki
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru pudru
  • cukier puder do posypania
  • smalec
Przepis

Z podanych składników (poza cukrem pudrem do posypania) zagnieść ciasto.
Ciasto wkłujemy następnie składany na cztery i dalej wałkujemy. powtarzamy to kilka razy. W ten sposób faworki będą nam rosły w trakcie smażenia.
Na koniec z bardzo cienko rozwałkowanego placka wycinamy podłużne paski. Na każdym robimy nacięcie i przewijamy przez nie jeden z boków.
Faworki smażymy bardzo krótko na rozgrzanym smalcu.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik AnnMarie

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hbtz1
d1hbtz1
d1hbtz1
Więcej tematów
d1hbtz1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj