Faszerowany bakłażan
- 80 dag bakłażanów
- 15 dag ryżu
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- 4 dag grzybów suszonych
- 1,5 szklanki śmietany
- 1,5 łyżki mąki
- 2 jajka
- sól
- pieprz
Bakłażany obrać ze skóry, podzielić na połowy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Cebulę posiekać i przesmażyć grzyby ugotować i posiekać; dodać do ryżu. Masę doprawić, dodać jaja. Połówki bakłażanów oprószyć mąką i napełnić przygotowanym farszem. Włożyć do naczynia, podlać wywarem z grzybów i dusić do miękkości. Następnie podprawić śmietaną z mąką.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze