Faszerowana bagietka
- 2 bagietki
- puszka tuńczyka
- 1/2 pęczka koperku
- cebulka ze szczypiorem
- sok z 1/2 cytryny
- 25 dag pasztetu
- 3 marynowane grzyby
- gałka muszkatołowa
- 1/2 pęczka natki
- sól, pieprz
Bagietki przekrój na pół, wydrąż miąższ, zostawiając przy skórce ok 0,5 cm. Obierz i posiekaj cebulkę, szczypior i koperek. Wymieszaj z tuńczykiem, sokiem z cytryny, przypraw. Pasztet rozgnieć widelcem, wymieszaj z posiekanymi grzybami i natką, przypraw gałką, sola i pieprzem. Nafaszeruj części bagietki. Chłódź 1 godz. w lodówce. Pokrój na grube plastry.
Przepis dodał użytkownik mala241983
Podziel się opinią
Komentarze