Trwa ładowanie...
d1az574
4 sierpnia 2008, 10:27

Dżem z czarnych porzeczek i agrestu

Przepis
4.8
(10 głosów)
Oceń:
d1az574
Składniki
  • 50 dkg czarnych porzeczek
  • 1 kg agrestu
  • 80 dkg cukru
Przepis

Owoce porzeczki i agrestu oczyścić z szypułek, wypłukać, odsączyć z wody. W dużym rondlu o grubym dnie rozgnieść porzeczki z cukrem. Podgrzewać mieszając, a gdy chwile się pogotuje dodać agrest. Gotować na małym ogniu przez 10-12 godzin stale mieszając i rozgniatajac owoce. Gorące, gęsty dżem przełożyć do czystych słoików i dokładnie zamknąć.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

5
11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1az574
d1az574
d1az574
Więcej tematów
d1az574

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj