Trwa ładowanie...
dzqpx9v
28-06-2012 11:41

Dżem malinowy

Przepis
5.0
(11 głosów)
Oceń:
dzqpx9v
Składniki
  • 1 kg malin
  • 200 g cukru
  • 1 żelfix lub
Przepis

Maliny wrzucić na patelnię, gotować na małym ogniu dodając powoli żelfix. Gdy maliny puszczą sok i w wyniku dodania żelfixu, malinowa masa trochę się zagęści, dodać cukier. Gotować, aż cukier się rozpuści, a masa nabierze gęstości. Wygotować słoiki, wyszuszyć (również nakrętki!), włożyć do nich dżem. Dobrze zakręcić i postawić słownik do góry dnem do czasu, aż jego zawartość wystygnie.

Przepis dodał użytkownik Mija

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dzqpx9v
dzqpx9v
dzqpx9v
Więcej tematów
dzqpx9v

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj