WP
WP

Dorsz z truskawkową salsą - Przepis

Trwa ładowanie...
Dorsz z truskawkową salsą
Podziel się
Składniki
    • 1 szt dorsz filet,
      • 6 szt truskawek
      • 1/2 szt limonki,
      • 1/4 szt papryczka chilli,
      • 1 cm imbiru,
      • 2 łyżki sosu sojowego
      • 1 łyżka miodu płynnego
      • 1 łyżka oleju,
      • koperek,
      • kolendra
      • pieprz
Przepis

Filet opłukać osuszyć. Imbir drobno posiekać wymieszać z miodem ,sosem sojowym,i olejem. W taką marynatę włożyć rybę , odstawić na 10 min . Robimy salsę .Truskawki kroimy w kosteczkę , dodajemy sok z limonki z ok 1/2 sztuki . Kolendrę ,koperek i chilli siekamy dodajemy do salsy. Rybę wyciągamy z marynaty i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach ok 10 min . Gotową rybę podajemy z salsą . Całość doprawiamy pieprzem i ozdabiamy roszponką.

Przepis dodał użytkownik iwa643

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP