Trwa ładowanie...
dt2x1ln
4 kwietnia 2013, 22:46

Domowa szynka pieczona

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dt2x1ln
Składniki
  • 1,5 kg szynki wieprzowej
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki oliwy
  • sól ziołowa
  • pieprz czarny mielony Kamis
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka przecieru paprykowego ekologicznego
  • 1 łyżeczka majeranku Kamis
Przepis

Szynkę myjemy i osuszamy. Kostkę rosołową rozcieramy w oliwie, dodajemy roztarty czosnek, przecier paprykowy, sól ziołową, pieprz czarny mielony, słodką paprykę w proszku i majeranek. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na noc. Następnie mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielką ilością wody i pieczemy przez około 90- 100 minut w temp. 180 stopni.

Przepis dodał użytkownik IlonaAlberto

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dt2x1ln
dt2x1ln
dt2x1ln
Więcej tematów
dt2x1ln

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj