Trwa ładowanie...
d15stn2
18 czerwca 2008, 11:20

Deserowe wisienki

Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
d15stn2
Składniki
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 2 - 5 szkl. cukru pudru
  • szczypta kwasku cytrynowego
  • cukier kryształ
  • igły sosnowe
Przepis

Galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki wody, odstawić w chłodne miejsce. Cukier puder utrzeć dodając po trochę tężejącą galaretkę. Odstawić masę aby stężała w chłodnym miejscu, mieszając ją co jakiś czas. Igły sosnowe umyć i osuszyć. Z masy formować wisienki, obtaczać w cukrze krysztale, wbijając każdej po jednej igle. Odstawić w chłodne miejsce. Jeśli doda się 1.5 szklanki cukru pudru to wisienki będą "gumowe", jeśli więcej, będą twarde.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d15stn2
d15stn2
d15stn2
Więcej tematów
d15stn2

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj