Trwa ładowanie...
d1jg49v
10-01-2014 15:25

Delikatny krem z ciecierzycy z krewetkami

Przepis
3.5
(6 głosów)
Oceń:
d1jg49v
Składniki
  • Cieciorka “Gotowane na Parze” Bonduelle (2 puszki)
  • 8 krewetek tygrysich
  • 50 ml przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 ząbek czosnku
  • Oliwa z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • rozmaryn
Przepis

Zmiksować ciecierzycę Bonduelle z bulionem. W rondlu na oliwie podsmażyć czosnek z rozmarynem. Dodać krem z ciecierzycy, doprowadzić do wrzenia i dodać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku smaku solą i pieprzem. Oczyść krewetki i gotować je w osolonej wodzie. Umieść gorący krem w miseczkach i dodać po 2 krewetki do każdej. Przyprawić odrobiną oliwy z oliwek i pieprzem. Aby danie było bardziej efektowne, upuścić kilka kropel sosu pomidorowego na krem w miseczkach.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1jg49v
d1jg49v
d1jg49v
Więcej tematów
d1jg49v