Delikatny krem z ciecierzycy z krewetkami
- Cieciorka “Gotowane na Parze” Bonduelle (2 puszki)
- 8 krewetek tygrysich
- 50 ml przecieru pomidorowego
- 1 szklanka bulionu
- 1 ząbek czosnku
- Oliwa z oliwek,
- sól,
- pieprz,
- rozmaryn
Zmiksować ciecierzycę Bonduelle z bulionem. W rondlu na oliwie podsmażyć czosnek z rozmarynem. Dodać krem z ciecierzycy, doprowadzić do wrzenia i dodać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku smaku solą i pieprzem. Oczyść krewetki i gotować je w osolonej wodzie. Umieść gorący krem w miseczkach i dodać po 2 krewetki do każdej. Przyprawić odrobiną oliwy z oliwek i pieprzem. Aby danie było bardziej efektowne, upuścić kilka kropel sosu pomidorowego na krem w miseczkach.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze