Trwa ładowanie...
d11n6m6
07-06-2014 23:00

Czerwone buraczki w sosie jogurtowo-czosnkowym

Przepis
3.9
(15 głosów)
Oceń:
d11n6m6
Składniki
  • Buraki czerwone, 1 kg
  • Jogurt naturalny, 1 szklanka
  • Majonez, 1/2 szklanki
  • Czosnek, 5 ząbków
  • Sól, cytryna, cukier,pieprz do smaku
  • Świeży koperek, 1 pęczek
Przepis

1. Buraki ugotować w osolonej wodzie, dodać odrobinę soku z cytryny żeby zachować naturalny kolor buraków. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić w ćwiartki. Przełożyć do miski.

2. Przygotować sos: Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojony koperek. Kilka gałązek koperku zostawić do dekoracji. Całość doprawić wg uznania, wymieszać i wlać do buraczków. Przemieszać i udekorować. Gotowe :)

Nadaje się do wszelkiego mięsiwa i wspaniale się z nim komponuje :) Smacznego :)

Przepis dodał użytkownik Pezetuk

Podziel się opinią

5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11n6m6
d11n6m6
d11n6m6
Więcej tematów
d11n6m6