Czekoladowe croissanty
- 12 DAG DESEROWEJ CZEKOLADY
- 1 OPAKOWANIE MROŻONEGO CIASTA FRANCUSKIEGO 25 DAG
- 1 ŻÓŁTKO
- 1 ŁYŻECZKA ŚMIETANKI KREMÓWKI
Osiem dag czekolady poŁamaĆ na kawaŁki. Kilka z nich zetrzeĆ na grubej tarce na wiÓrki. PozostaŁą czekoladĘ roztopiĆ w gorącej wodnej kąpieli. Ciasto francuskie pokroiĆ na 8 trÓjkątÓw.
KawaŁeczki poŁamanej czekolady uŁoŻyĆ na szerszej czĘści tr.ÓjkątÓw, zwinąĆ w rogaliki. ŻÓŁtko wymieszaĆ ze śmietaną, posmarowaĆ rogaliki.
Piec 15-20 minut w temp. 200 c. Roztopioną czekoladą udekorowaĆ wystudzone croissanty, na koniec posypaĆ wiÓrkami kokosowymi
Przepis dodał użytkownik asieeenka03
Podziel się opinią
Komentarze