Trwa ładowanie...
d2jm2dr
28 czerwca 2009, 14:12

Czekoladowe croissanty

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2jm2dr
Składniki
  • 12 DAG DESEROWEJ CZEKOLADY
  • 1 OPAKOWANIE MROŻONEGO CIASTA FRANCUSKIEGO 25 DAG
  • 1 ŻÓŁTKO
  • 1 ŁYŻECZKA ŚMIETANKI KREMÓWKI
Przepis

Osiem dag czekolady poŁamaĆ na kawaŁki. Kilka z nich zetrzeĆ na grubej tarce na wiÓrki. PozostaŁą czekoladĘ roztopiĆ w gorącej wodnej kąpieli. Ciasto francuskie pokroiĆ na 8 trÓjkątÓw.
KawaŁeczki poŁamanej czekolady uŁoŻyĆ na szerszej czĘści tr.ÓjkątÓw, zwinąĆ w rogaliki. ŻÓŁtko wymieszaĆ ze śmietaną, posmarowaĆ rogaliki.
Piec 15-20 minut w temp. 200 c. Roztopioną czekoladą udekorowaĆ wystudzone croissanty, na koniec posypaĆ wiÓrkami kokosowymi

Przepis dodał użytkownik asieeenka03

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2jm2dr
d2jm2dr
d2jm2dr
Więcej tematów
d2jm2dr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj