Czekolada bąbelkowa. Domowe, zdrowe słodycze
Domowe słodycze bez cukru to popularne smakołyki, które łatwo zrobimy w domu. Pomysł z bloga "Szczęśliwi bez cukru" na bąbelkową czekoladę jest tego najlepszym dowodem.
Na ile osób: | 2-3 |
- 300 g daktyli namoczonych w mleku roślinnym, np. migdałowym,
- 2 łyżki oleju kokosowego,
- 3 łyżki kakao,
- 2/3 szklanki inuliny,
- 1,5 szklanki ekspandowanych zbóż – jaglanka, amarantus, orkisz.
Zblendować daktyle na gładką masę z olejem i kakao, inulinę dodawać stopniowo, energicznie mieszając. Gotową masę wymieszać z ekspandowanymi produktami, przełożyć do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce. Kroić w kostkę.
Zobacz także: lekkie ciasto bez cukru - smakuje jak popularny batonik
src="https://d.wpimg.pl/611583275-1682538637/kinder.jpg"/>
Polecamy wideo: suflet czekoladowy
Podziel się opinią
Komentarze