Trwa ładowanie...
d3hd6zt
d3hd6zt

Czekolada bąbelkowa. Domowe, zdrowe słodycze

Przepis

Domowe słodycze bez cukru to popularne smakołyki, które łatwo zrobimy w domu. Pomysł z bloga "Szczęśliwi bez cukru" na bąbelkową czekoladę jest tego najlepszym dowodem.

3.7
(6 głosów)
Oceń:
d3hd6zt
Zdjęcie
www.szczesliwibezcukru.pl
Składniki
  • 300 g daktyli namoczonych w mleku roślinnym, np. migdałowym,
  • 2 łyżki oleju kokosowego,
  • 3 łyżki kakao,
  • 2/3 szklanki inuliny,
  • 1,5 szklanki ekspandowanych zbóż – jaglanka, amarantus, orkisz.
Przepis

Zblendować daktyle na gładką masę z olejem i kakao, inulinę dodawać stopniowo, energicznie mieszając. Gotową masę wymieszać z ekspandowanymi produktami, przełożyć do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce. Kroić w kostkę.
Zobacz także: lekkie ciasto bez cukru - smakuje jak popularny batonik

Polecamy wideo: suflet czekoladowy

d3hd6zt

Podziel się opinią

6
13
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d3hd6zt
d3hd6zt
d3hd6zt
d3hd6zt